Afganistani päästjad leidsid mägedest lennuki AN-24 musta kasti

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisilennuki AN-24 tükid
Reisilennuki AN-24 tükid Foto: SCANPIX

Afganistani päästemeeskonnad on leidnud mägedest esmaspäeval alla kukkunud reisilennuki AN-24 tükke ja 15 surnukeha.

Leitud ohvrite arvu teatas Hiina riiklikule uudisteagentuurile Xinhua Afganistani parlamendi liige Fatima Aziz. Tema sõnul on lennuki tükid pillutatud lumistele mäenõlvadele laiali.

Erafirmale Pamir Airways kuulunud lennuk kukkus teel Kunduzist Kabuli alla esmaspäeva hommikul. Lennuki pardal oli 43 inimest (mõningatel andmetel 44), neist kuus olid välismaalased.

Lennufirma kaasomanik Hajji Khalil Feroz rääkis Xinhuale, et mägedest on leitud ka üks mustadest kastidest.

Transpordi ja lennundusminister Mohammadullah Batash rääkis AFP-le, et praegu on vara öelda, et keegi ei pääsenud õnnetusest eluga. «Seni pole me kedagi elusana leidnud ja olud on siin väga ekstreemsed: külm, lumi, tuul,» lisas ta.

Minister suhtles AFPga telefoni teel, viibides ise pealinnast Kabulist ligi 20 kilomeetri kaugusel asuvas õnnetuspaigas Shakar Darahi mägedes.

«Siin on lumine ja puhub väga tugev tuul, mis teeb operatsiooni äärmiselt keeruliseks. Me jääme siia seni, kuni leitakse kõik surnukehad ja saab operatsioonile panna punkti,» rääkis minister.

Afgaane aitava rahvusvaheliste vägede ISAFi otsingurühma teatel asub vrakk 4100 meetri kõrgusel mägedes Shakar Darahi piirkonnas Kabuni provintsis.

Reisilennuk AN-24 oli valminud 1973. aastal. Pamir Airwaysi tegevjuht Amanullah Hamid rääkis, et viimati tehti lennukile tehniline ülevaatus kolm kuud tagasi Bulgaarias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles