Läti võimupartei pakkus kaitseministri kohta Roheliste ja Talurahva Liidule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaministrikandidaat Laimdota Straujuma.
Läti peaministrikandidaat Laimdota Straujuma. Foto: SCANPIX

Läti võimuerakond Ühtsus pakkus Roheliste ja Talurahva Liidule (ZZS) uues valitsuses kaitseministri kohta ja seda haridus- ja teadusministri asemel, millest poliitiline allianss oli eile loobunud.

Pärast hommikust kahepoolset nõupidamist teatas ZZS, et võtab mõtlemiseks terve päeva, vahendas LETA.

Roheliste ja Talurahva Liidu parlamendifraktsiooni juht Augusts Brigmanis rääkis ajakirjanikele, et ettepanekut peavad kaaluma liidu moodustavad parteid ehk Läti Roheliste Partei ja Läti Talurahva Liit.

Läti Talurahva Liidu nõukogu otsustas eile õhtul ühehäälselt osaleda valitsuse töös ja kutsus Läti Roheliste Partei kolleege üles lähenema valitsuse moodustamisesse konstruktiivselt.

Mitteametniku informatsiooni järgi võib juhul, kui ZZS on nõus valitsusse minema, saada Läti kaitseministri kandidaadiks Raimonds Vējonis (Läti Roheliste Partei).

Senine valitsusjuht Valdis Dombrovskis teatas 27. novembril, et võtab poliitilise vastutuse 54 inimese elu nõudnud Riia Maxima toidupoe katusevaringu eest ja astub peaministri kohalt tagasi.

Eelmises valitsuses oli kaitseministriks Artis Pabriks, keda Ühtsus pakkus Dombrovskise asemel peaministriks, kuid kelle kandidatuuri hääletas maha president Andris Bērziņš.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles