Millisele suurfirmale omistati USAs mullu enim patente?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patent.
Patent. Foto: news.cnet.com.

Eelmisel aastal kinnitati USAs IBM-ile 6809 patenti, mis tähendab, et tehnoloogiahiiglane on juba 21 aastat järjest saanud enda nimele rohkem patente kui ükski teine ettevõte, kirjutab Bloomberg.

Ameerika Ühendriikide patendiameti andmetel oli 31 protsenti eelmisel aastal patendikinnitusi saanud leiutajatest pärit väljastpoolt USAd, kokku kinnitati mullu 41 riigi leiutajate patente.

Kinnitatud patentide poolest oli teisel kohal Lõuna-Korea ettevõte Samsung 4700 patendiga, kolmandal positsioonil asus Canon. Esikümnesse mahtusid lisaks IBMile veel vaid kaks USA ettevõtet - tarkvarafirma Microsoft ja protsessoritootja Qualcomm.

Tavaliselt võtab tehnoloogiapatentide töötlemise protsess USAs aega umbes kolm aastat, samas on iga-aastaselt esitatud taotlustest võimalik näha neid suundi, millest suurettevõtted ootavad oma järgmist kasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles