Video: Ukraina opositsioon loopis ülemraada uustulnukat tatraga

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina paremäärmusliku erakonna Svoboda (Vabadus) rahvasaadikud loopisid hiljuti ülemraadasse pääsenud Viktor Pilipilšinit tatratanguga, vahendas Reuteri video.

Pilipilšin pidi andma saadikuvande ja minema selleks kõnepulti, kuid mees jäi oma kohale ning hakkas sealt vannet lugema.

Pilipilšin pääses ülemraadasse 15. detsembril 2013 aset leidnud kordusvalimistel Kiievi skandaalses ühemandaadilises valimisringkonnas nr 223, vahendas segodnya.ua. Tema vastaskandidaadiks oli seal opositsiooni esindaja Juri Levtšenko.

Opositsioon süüdistab Pilipilšinit eakatele pensioniäridele tatratangu ja toiduõli jagamises ning seega häälte ostmises. Kõnealuses valimisringkonnas oli lävepakuküsitlused viidanud aga Levtšenko edule.

Pilipilšin ise arvas, et tatra loopimine tähendas uusaastatervitust. Oma sõnul oli ta Svoboda liikmete poolt oodanud hullemat vastuvõttu, vahendas liga.net.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles