Egiptuse rahvas kiitis uue põhiseaduse ülekaalukalt heaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Egiptuse rahvas kiitis kolmapäeval uue põhiseaduse ülekaaluka enamusega heaks, teatas siseministeeriumi eestkõneleja.

«Osalus ületas 55 protsenti ja esialgsetel tulemustel toetas uut põhiseadust rohkem kui 95 protsenti hääletajatest,» ütles siseministeeriumi informatsioonijuht kindralmajor Abdel Fattah Othman telekanalile Al-Hayat.

Riikliku uudisteagentuuri Mena veidi tagasihoidlikumate andmete kohaselt andis poolthääle umbes 90 hääletajatest.

Referendumi võtmeküsimuseks on osalus, millest sõltuvad relvajõudude ülema Abdel Fattah al-Sisi väljavaated saada Egiptuse presidendiks. Referendum läks teisipäeval kõigis Egiptuse valimisjaoskondades hästi käima, kuid kokkupõrgetes kukutatud presidendi Mohamed Morsi toetajate ja vastaste ning politseiga sai julgeoleku- ja tervishoiuametnike andmetel surma 11 ja vigastada 28 inimest.

Valimiste häirimise eest peeti kinni 444 inimest, nende hulgas oli rahvast referendumit boikottima kutsunud Moslemivennaskonna liikmeid.

Sõjaväe toetatav ajutine valitsus loodab uue põhiseaduse alusel tänavu korraldada nii parlamendi- kui presidendivalimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles