Boliivia president tahab teha Soomega kaupa

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boliivia president Evo Morales (vasakul) ja Soome riigipea Tarja Halonen.
Boliivia president Evo Morales (vasakul) ja Soome riigipea Tarja Halonen. Foto: AFP/SCANPIX

Indiaani päritolu Boliivia vasakpoolse presidendi Evo Moralese soovi kohaselt võiks Soome varustada Boliiviat puhta tehnoloogiaga. Vastutasuks lubas riigipea Soomele orgaanilist toitu.

«Me võiksime emakest Maad koos kaitsta,» ütles esimese Boliivia riigipeana Soomet külastanud Boliivia president uudisteagentuuri AFP vahendusel.

«Soome võiks varustada Boliiviat puhta tehnoloogiaga ja Boliivia Soomet orgaaniliste toodetega,» ütles riigipea, kuid ei täpsustanud millist konkreetset tehnoloogiat ta silmas peab.

Morales rõhutas tööstusliku arengu olulisust, kuid lisas, et on olemas keskkonnasõbralikud tehnoloogiad. «Boliivia on arenguriik, kuid me tahame areneda kasutades selleks puhast tehnoloogiat,» lisas riigipea.

«On kaks teed: päästa kapitalism või päästa emake Maa,» ütles Morales, kelle sõnul saab Maa elada ilma inimkonnata, kuid inimkond ilma koduplaneedita mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles