NTV: Peterburi võimud keelasid blokaadi aastapäevaks Saksa reklaamid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal korraldati blokaadi osalise murdmise aastapäeval mälestuslahing, kus mängiti läbi toonased sündmused.
Möödunud aastal korraldati blokaadi osalise murdmise aastapäeval mälestuslahing, kus mängiti läbi toonased sündmused. Foto: SCANPIX

Telekanali NTV sõnul andsid Peterburi võimud käsu eemaldada Leningradi blokaadi aastapäevaks peatänavatelt ja surnuaedade lähedusest Saksa firmade reklaamid, et vältida võimalikku pahameelt.

Telekanal NTV Sankt Peterburg teatas eile, et linnavalitsus andis korralduse Saksa firmade reklaami eemaldamiseks eesmärgiga vältida linnaelanike võimalikku pahameelt Leningradi blokaadi lõpu aastapäeva eel.

Linnavalitsus eitas taoliste korralduste andmist ning nimetas teateid laimuks.

Telekanali andmetel anti Saksa reklaame üles riputanud firmadele aga käsk asendada need jaanuari teises pooles blokaadi lõppemise 70. aastapäevale pühendatud plakatitega.

Leningradi blokaad, mis kestis 872 päeva - 1941. aasta septembrist kuni 1944. aasta 27. jaanuarini, oli üks pikemaid ja ohvriterohkemaid ajaloos. Nälja, külma ja haiguste tõttu suri ametlikult üle miljoni inimese, kellest paljud maeti massihaudadesse.

Iga aasta jaanuaris tähistatakse Peterburis kaht aastapäeva: blokaadi osalist murdmist, mis toimus 1943. aasta 18. jaanuaril ja täielikku lõppemist 1944. aasta 27. jaanuaril.

2010. aasta mais käskis toonane linnapea Valentina Matvijenko ühele pubiketile käsu muuta ära oma saksapärane nimi, sest saabus Teise maailmasõja võidu aastapäev. Nime Hande Hoch (käed üles) kandvad pubid häirisid linnapead – tema sõnul ei tohiks blokaadi üle elanud linnas midagi taolist olla. 9. maiks eemaldasidki pubid oma nimesildid, ent selle tegeliku muutmiseni ei jõutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles