Venemaa hakkab arutama riigifirmade juhtide «kuldseid käepigistusi»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rostelekomi vallandatud juht Aleksandr Provotorov sai lahkumistasu 230 miljonit rubla.
Rostelekomi vallandatud juht Aleksandr Provotorov sai lahkumistasu 230 miljonit rubla. Foto: SCANPIX

Venemaa duumas tuleb järgmisel nädalal esimesele lugemisele seaduseelnõu, mis piirab ettevõtete, millest üle 50 protsendi kuulub riigile, juhtide vallandamishüvitisi.

««Kuldsete käepigistuste» eelnõu tuleb duumas arutusele järgmisel nädalal, täna arutab seda küsimust oma kohtumisel meie komisjon,» ütles tänasel kohtumisel duuma töö- ja sotsiaalpoliitika komisjoni esimees Andrei Issajev.

Eelnõu muudab tööseaduses koondamishüvitist seoses töölepingu lõpetamisega. Sellised piirangud palutakse sisse viia riigiettevõtete juhtide, nende asetäitjate, pearaamatupidajate ja juhatuseliikmete kohta.

Eelnõu sätestab, et kui tööleping lõpetatakse selliste töötajatega ja ilma süüliste meetmeteta, makstakse lahkumishüvitist mitte vähem kui kolm korda, kuid mitte rohkem kui kuus korda enam keskmisest kuupalgast.

Sellised maksed tehakse ainult juhul, kui tööleping töötajaga on lõpetatud asutuse volitatud juriidilise isiku või organisatsiooni omaniku otsusega.

Aktiivne arutelu riigiettevõtete tippjuhtide kõrgete koondamistasude üle algas pärast seda, kui Rostelekomi vallandatud juht Aleksandr Provotorov sai lahkumistasu 230 miljonit rubla (viis miljonit eurot).

Venemaa valitsus kiitis 28. oktoobril heaks ettepaneku piirata riigi äriühingute tippjuhtide kuue kuu keskmise sissetuleku suuruseid koondamishüvitisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles