Azarov: Ukraina ei ole liitumas ei ELi ega ka tolliliiduga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina peaminister Mõkola Azarov.
Ukraina peaminister Mõkola Azarov. Foto: SCANPIX

Ukraina peaministri Mõkola Azarovi sõnul ei ole praegu olemas ühtegi dokumenti, mis näeks ette Ukraina ühinemise kas Euroopa Liidu (EL) või Venemaa juhitud tolliliiduga.

«Ma sooviksin juhtida Teie tähelepanu asjaolule, et EL-i või tolliliiduga liitumise kohta ei ole olemas mitte ühtegi dokumenti. Nimelt ei sisalda EL-i assotsiatsioonilepe mitte sõnagi Ukraina ühinemise kohta ELiga,» kirjutas Azarov reedel suhtlusvõrgustikus Facebook vastuseks küsimusele, kas Ukraina tõepoolest vajab kaubanduslepet Euroopa või Venemaaga.

Peaminister osutas ka Ukraina käesoleva aasta Sõltumatute Riikide Ühenduse (SRÜ) eesistumisele, mis on saabunud õigel ajal ning annab võimaluse formuleerida riigipeade ja valitsuste kohtumiste päevakordi.

«Me oleme varemgi toonitanud, et Ukraina kavatseb [oma eesistumise ajal] omistada väga suurt tähtsust SRÜ vabakaubandustsooni loomisele,» lisas ta.

Ukraina valitsus kiitis kolmapäeval heaks tolliliiduga ühinenud endisi nõukogude liiduvabariike hõlmava koostööprogrammi, mis näeb ette koostöö tolliliidu liikmesriikidega kuni aastani 2020.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles