Advokaat: luuretegevuse piiramine viitab Snowdeni jutu õigsusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advokaat Anatoli Kutšerena
Advokaat Anatoli Kutšerena Foto: SCANPIX

USA presidendi Barack Obama eilne avaldus, millest ta lubas teha lõpu sadade miljonite ameeriklaste telefoniandmete jälgimisele, näitab, et Ühendriikide endise luuretöötaja Edward Snowdeni tegevus oli õigustatud, ütles Venemaal tema huve esindav advokaat.

«President Obama avaldus tunnistab fakti, et Ameerika eriteenistused tungisid sisuliselt piiramatult kodanike eraellu, rikkudes nende õigusi,» ütles advokaat Anatoli Kutšerena sama päeva õhtul Interfaxile.

Ta tervitas USA presidendi avaldust ja ütles, et tema arvates on Obama aru saanud inimeste murest nende telefonivestluste ja kirjavahetuse ulatusliku jälgimise pärast.

«President Obama tunnistus kinnitab, et Ameerika eriteenistused on rikkunud massiliselt inimeste õigust privaatsusele ja seal hulgas ka välimaa riigipeade õigusi,» sõnas advokaat.

USA presidendi avaldus on reaktsioon inimeste muredele ja pahameelele nende eraellu sekkumise pärast, lisas ta.

Obama lubas reedel teha lõpu sadade miljonite ameeriklaste telefoniandmete jälgimisele ning kinnitas, et Ühendriigid «ei jälgi edaspidi oma sõprade ja liitlaste riigipeade ja valitsuste suhtlust». Ta ütles, et telefonivestluste metaandmete kogumise programm vaadatakse üle, ja kuulutas välja üleminekuperioodi, mille ajal pääsevad USA eriteenistused andmebaasidele ligi ainult kohtu loal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles