Vene julgeolekujõud tapsid Dagestanis seitse sissi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autovrakk Mahhatškala restorani ees pärast eilset rünnakut.
Autovrakk Mahhatškala restorani ees pärast eilset rünnakut. Foto: SCANPIX

Vene julgeolekujõud tapsid täna Dagestani Vabariigi pealinnas Mahhatškalas operatsiooni käigus seitse sissi, teatas riiklik terroritõrjekomitee (NAK).

NAKi andmetel olid sissid seotud eile õhtul kohalikule restoranile korraldatud rünnakuga, milles sai vigastada 16 inimest.

«Tapeti seitse sissi,» ütles terroritõrje komitee pressiesindaja AFP-le. Ta lisas, et hukkunute hulgas oli kohalik sissiliider ning noor naine, keda õpetati väidetavalt välja enesetapuründajaks.

«Julgeolekujõud tapsid varem vägistamises süüdi mõistetud Mahmud Alijevi, kes määrati kolme päeva eest Mahhatškala relvajõugu juhiks ning varem tapetud sissi lese Zaira Alijeva (26), keda kurjategijad valmistusid kasutama enesetapurünnaku sooritajana,» teatas NAK.

Komitee väitel olid tapetud sissid esialgsetel andmetel vastutavad Mahhatškalas asuva meelelahutusasutuse pihta granaadiheitjast tulistamise eest. «Lisaks õhkisid nad reedel meelelahutusasutuse lähistel pommi. Asutuse omanik oli keeldunud kurjategijatele andami maksmisest,» öeldi NAK-ist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles