Rootsi ajaleht avaldas elusa mehe kohta surmakuulutuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi ajaleht avaldas elusa mehe kohta surmakuulutuse
Rootsi ajaleht avaldas elusa mehe kohta surmakuulutuse Foto: SCANPIX

Lõuna-Rootsis elav eakas mees sai üllatuse osaliseks, kui leidis ajalehest oma surmakuulutuse.

Selle võis põhjustada mehe lähedaste ja haigla möödarääkimine, edastab The Local.

81-aastane Sven-Olof Svensson viidi haiglasse möödunud aasta jõululaupäeval. Ta 90-aastane õde, kes helistas haiglasse ja uuris venna tervise koha, sai aru, et vend on surnud.

Ta kirjutas koos venna sõbra Lars Fältskogiga järelehüüde ja edastas surmakuulutuse, mille avaldas väljaanne Jönköpings-Posten 31. detsembril 2013.

Fältskog sai šoki, kui ta läks selle aasta 3. jaanuaril oma surnud sõbra asjadele haiglasse järgi. Talle vaatas vastu elus mees, kes oli juba tervenemas.

«See oli üsna koomiline olukord. Samas aga tehti suur viga. Oma õe jutust sain aru, et ta helistas haiglasse ning järeldas arsti jutust, et olen surnud. Loomulikult oli ta šokeeritud, kui sai teada, et olen elus,» lausus Svensson.

Väljaanne tegi pärast eksituse ilmsiks tulemisega 81-aastase mehega intervjuu.

Kui ajakirjanik talt küsis, et kuidas tundus, kui ta ajalehest oma surma kohta luges, vastas mees, et eriti mitte midagi.

«Inimelu on ühesugune. Varem või hiljem on meie kohta lehes surmakuulutus. Olen elanud fantastiliselt pika elu. Olen 81-aastane ja sellega väga rahul,» lisas rootslane.

Svenssoni arvates saab tema kohta käia ka USA kirjaniku Mark Twaini kuulus lause «jutud mu surma kohta on liialdatud».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles