Volgogradi rünnakute eest võttis vastutuse islamirühmitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volgogradi trollibuss, kus toimus teine terrorirünnak.
Volgogradi trollibuss, kus toimus teine terrorirünnak. Foto: SCANPIX

Iraagiga seotud islamirühmitus võttis videokeskkonnas Youtube avaldatud videos vastutuse mullu aasta lõpus Lõuna-Venemaal aset leidnud rünnakute korraldamise eest.

49-minutilises salvestuses astuvad üles kaks vene keelt rääkivat meest, kes nimetavad end Jamaat Ansar al-Sunnah Wahabbi-nimelise rühmituse võitlejateks Suleimaniks ja Abdurahhmaniks.  

Videos näidatakse väidetavalt Volgogradis 29. ja 30. detsembril toimunud ja 34 inimelu nõudnud rünnakute ettevalmistamist ja ka arvatavaid enesetapuründajaid. Kuigi nende nägusid videos ei näidata, märgitakse selgitavas tekstis, et rünnakud korraldasid Suleiman ja Abdurahhman.   

Ühe videos üles astuva mehe sõnul olid rünnakud vastuseks Vene võimude tegevusele Põhja-Kaukaasias. Seejuures lubati korraldada uusi rünnakuid, kusjuures sihtmärkidena nimetati ka olümpiat.

Vene võimud pole videot kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles