Leedu peaminister soovib Rail Balticu kokkulepet iga hinna eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Algirdas Butkevicius.
Leedu peaminister Algirdas Butkevicius. Foto: SCANPIX

Viimasel ajal pingeid tekitanud Balti riikide kõnelused Euroopa rööpalaiusega Rail Balticu projekti üle tuleb kindlasti lõpule viia, ütles Leedu peaminister Algirdas Butkevicius.

Vilniuse liitmine selle projektiga otsustatakse Balti riikide valitsusjuhtide veebuarikohtumisel, ülejäänud kõnelused ühisfirma loomise üle tuleb selleks ajaks lõpetada, ütles ta.

«Tegin esmaspäeva hommikul valitsuse kantslerile ülesandeks analüüsida Rail Balticu kõneluste käiku ning millest tulenevad seal tekkinud pinged. See on üks strateegilisi projekte, mille ülesanne on ühendada Helsingi ja Varssavi ning Balti riigid. Leian, et meil tuleb iga hinna eest kokkuleppele jõuda,» selgitas peaminister BNSile.

«Töögrupid peavad ühisfirma loomise kõnelused lõpetama minu Tallinna visiidiks, mis toimub 3. veebruaril. Kui suurte erimeelsuste tõttu kokkulepet selleks ajaks ei saavutata, tuleb korraldada kohtumine, et hinnata poolt- ja vastuargumente. Kokkulepet on vaja, et esitada projekt Euroopa Komisjonile lõplikuks heakskiitmiseks,» rõhutas Butkevicius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles