Suri Romanovite dünastia vanim liige

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast ema Leonida surma sai Romanovite dünastia peaks suurvürstinna Maria Vladimirovna (ees vasakul). Tema kõrval sultan Mehmed V lapselaps Osman Selahaddin Osmanoglu.
Pärast ema Leonida surma sai Romanovite dünastia peaks suurvürstinna Maria Vladimirovna (ees vasakul). Tema kõrval sultan Mehmed V lapselaps Osman Selahaddin Osmanoglu. Foto: SCANPIX

Hispaanias Madridis suri Romanovite dünastia vanim liige, 95-aastane suurvürstinna Leonida Georgijevna.

Leonida Bagration-Muhranskaja oli Vladimir Kirillovitši (1917-1992) lesk. Tsaar Aleksandr II lapselapselaps Vladimir oli oma surmani Romanovite dünastia pea ja Venemaa troonipretendent.

Dünastia kantseleiülem Aleksandr Zakatov rääkis AFP-le, et Leonida suri ööl vastu tänast ja maetakse vastavalt lahkunu soovile Peterburi oma abikaasa kõrvale.

Romanovite dünastia uueks peaks sai pärast ema surma suurvürstinna Maria Vladimirovna.

Leonida oli sündinud 1914. aastal Thbilisis ja viimane Romanovite dünastia esindajatest, kes nägi ilmavalgust enne Suurt Sotsialistlikku Oktoobrirevolutsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles