Läti senise majandusministri arvates jäi ta kellegi ärihuvidele ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti majandusminister Daniels Pavļuts.
Läti majandusminister Daniels Pavļuts. Foto: Wikipedia

Läti ametist lahkuv majandusminister Daniels Pavļuts, kellele uues valitsuses kohta ei ole, ütles esmaspäeval, et argumendid tema kõrvalejätmise poolt olid kehvad ning ta ei välista võimalust, et ministrina oli ta kellegi ärihuvidel ees.

«Säärast võimalust ei saa välistada,» ütles Pavļuts, kelle sõnul majandusministeerium on võtnud vastu olulisi otsuseid, ennekõike toetuste osas.

«Lisaks on  palju keerukaid küsimusi energiasektoris, lisaks kiirlaenud ja veel mitu sektorit, kus meil on tunne, et oleme teatud huvigruppidel tee peal ees olnud,» ütles minister pärast Reformipartei juhatuse esmaspäevast nõupidamist ajakirjanikele.

Tsentristlik Reformipartei tegi algul ettepaneku, et Pavļuts jätkaks majandusministrina ka uues valitsuses, kuid peaministrikandidaat Laimdota Straujuma ei soovinud teda oma valitsuses näha. Erakonna juhatus andis esmaspäeval järele, esitades majandusministriks senise haridus- ja teadusministri Vjačeslavs Dombrovskise.

«Muidugi annab põhiseadus peaministrikandidaadile õigus erakondade esitatud ministrikandidaate tagasi lükata. Antud juhul on pisut veider, et kandidaat lükati tagasi enne ametlikku esitamist,» ütles Pavļuts, kes nimetas Straujuma argumente tema jätkamise vastu ebapiisavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles