Norra suurpõlengu põhjus ei ole veel teada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra suurpõlengu põhjus ei ole veel teada
Norra suurpõlengu põhjus ei ole veel teada Foto: SCANPIX

Möödunud nädalalõpul leidis Norra ajaloolises külas Lærdalsøyris aset suurpõleng, mis hävitas ehitisi 12 miljoni euro eest.

Veel eile ei olnud Norra uurijatel ja võimudel teada, miks põleng tekkis, edastab mtv3.fi.

Norra meedia dastas, et nüüdseks on tekkekoht kindlaks tehtud, kuid samas ei ol veel teada süttimise põhjus.

18. jaanuari õhtul alguse saanud põlengus hävines täieslikult 23 ehitist, millest 16 olid elumajad.

Norra peaminister Erna Solberg külastas eile põlengupaika. Peamnister avaldas kiitust ja tänu ennastsalgavatele tuletõrjujatele ja teistele pästjatele nende kiire tegutsemise eest. Samuti rõhutas Solberg seda, et õnnetusest päästeti ohvriteta.

Bergeni tuletõrjejuhi Johnny Breiviki sõnul ei kulgenud kustutustööd probleemideta. Tema arvates oleks bergenist pidanud põlengukohta kohe saatma rohkem masinaid ja mehi.

Kustutajatel oli olukorrast raske tervikpilti saada, sest erinevad tuletõrjeüksused said põlengust tingitud raadiosideprobleemide tõttu suhelda limiteeritult.  

Tuletõrje sai põlengust teada 18. jaanuaril kell 22.56, kui Kyrkegatani elanik päästeteenistusse helistas. Idatuul kandis tuld aian edasi keskuse suunas. Kell 00.30 elanikud evakueeriti ja paigutati Aurlandi hotelli.

Lisaks rohkem kui 100 tuletõrjujale kustustas põlengut ka Norra õhujõudude kaks Bell 412 helikopterit.

Norra politsei ja armee eristasid koheselt põlengu tekkides piirkonna.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles