Sotši võimud otsivad olümpialinnast naisterroristi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poeke Sotšis, kus posti peale on kleebitud Ruzanna Ibragimova tagaotsimiskuulutus. Veel on plakati peal info, et naine on 1991. aastal sündinud Põhja-Osseetias.
Poeke Sotšis, kus posti peale on kleebitud Ruzanna Ibragimova tagaotsimiskuulutus. Veel on plakati peal info, et naine on 1991. aastal sündinud Põhja-Osseetias. Foto: SCANPIX

USA uudistekanali CNN teatel jagab Venemaal Sotšis politsei laiali lehti naise pildiga, kes nende sõnul võib olla praegu olümpialinnas viibiv terrorist.

CNNi kätte sattunud lendlehel palutakse töötajatel olla valvas Ruzanna «Salima» Ibragimova suhtes, kes arvatakse olevat Põhja-Kaukaasia mässuliste rühmituse liikme lesk.

Politsei kahtlustab naist selles, et ta võib olla kaasatud 2014. aasta olümpiapiirkonnas terrorirünnaku organiseerimisesse.

CNN sai lendlehe 15. jaanuaril ühe Sotši hotelli julgeolekutöötaja käest. Seal seisis, et Ibragimova võis tugevalt turvatud piirkonda saabuda möödunud nädalal.

Televisioon ja sotsiaalmeedia kubisevad naise fotodest. Mõned kirjeldavad Ibragimovat «musta lesena» – nii nimetatakse tapetud mässuliste naisi, kellest saavad ise enesetaputerroristid.

Julgeolekueksperdid rõhutasid eile, et tõenäoliselt on naine vaid üks kahtlusalustest, keda võimud leida püüavad. «Ma garanteerin seda, et jutt käib ühest mustast lesest,» sõnas endine luure keskagentuuri (CIA) töötaja Mike Baker. «Kuid on teisigi, kelle pärast nad muret tunnevad.»

Vene võimud on lubanud, et Sotši taliolümpiamängud tulevad turvalised. USA on sellest hoolimata väljastanud reisihoiatuse, kuna piirkond võib olla võimalike terrorirünnakute sihtmärk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles