Milana Kaštanova tuuakse Tallinnasse uuringutele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus Milana Kaštanovaga juhtus Peterburis 5. veebruaril ning neiu tervislik seisund on ikka veel väga raske.
Õnnetus Milana Kaštanovaga juhtus Peterburis 5. veebruaril ning neiu tervislik seisund on ikka veel väga raske. Foto: Erakogu

Peterburis veebruari alguses jääkamakaga raskelt vigastada saanud Milana Kaštanova perekond alustas ettevalmistusi naise toimetamiseks Eestisse.

Kaštanova abikaasa Irinei Kalatšov kirjutab blogis, et kui kõik läheb sujuvalt, jõuab naine Tallinnasse Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse selle nädala lõpus.

Tallinnas moodustatakse konsiilium, arstid viivad läbi vajalikke uuringuid ja siis otsustatakse ära ravi finantseerimise küsimus. Kalatšovi netipäeviku järgi on kõne all ravi jätkumine kas Saksamaal või Eestis.

Perekond jätkab raha kogumist, et sõltumata Tallinna arstide otsusest saaks viia naise ravile Saksamaale Kölni, kuna seda soovitavad kõik arstid. Kalatšovi väitel pole ei Venemaal ega Eestis kliinikut, mis pakuks hädalistele intensiivset neurorehabilitatsiooni.

Kalatšovi kinnitusel on pärast pangarekvisiitide avaldamist tema blogis kogutud kahe nädalaga 2000 eurot ehk 31 300 krooni. Kokkku on perekonnal umbes 22 000 eurot (344 200 krooni). Perekond on annetajatele väga tänulik, kuid sellest rahast ei piisa naise toimetamiseks Kölni.

Minimaalne summa, mis oleks vaja koguda, on 80 000 eurot ehk 1,25 miljonit krooni. See sisaldaks teekonda, kahe kuu pikkust ravi ja võimalikku operatsiooni.

Saksamaa haigla teenused maksavad 1050 eurot (16 500 krooni) ööpäevas, naise kohaletoimetamine reanimobiiliga Kölni maksab 6000 eurot (94 000 krooni). Haige transportimine lennukiga on täiesti vastunäidustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles