Prantsusmaa käivitab küberkaitsekava

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa lipp
Prantsusmaa lipp Foto: SCANPIX

Prantsusmaa käivitab peatselt strateegilise prioriteedina 1,5 miljardit eurot maksva küberkaitsekava, teatas kaitseminister Jean-Yves Le Drian täna.

«Lähinädalatel käivitatav projekt lülitatakse Prantsuse kaitse-eelarvesse järgmiseks viieks aastaks,» ütles Le Drian riigi põhjaosas asuvas Lille'i linnas küberjulgeolekufoorumil.

«2013. aastal registreerisime kaitseministeeriumis 780 olulist arvutialast vahejuhtumit. 2011. aastal oli neid 195,» rääkis kaitseminister usutluses ajalehele Les Echos.

Le Driani sõnul on sagenenud katsed halvata valitsuse servereid või hävitada info- ja juhtimissüsteeme.

«Üldiselt on tegemist piiritletud rünnakutega, mille taga on kas välisriigid või aktivistide rühmitused. Selgelt on näha sissetungikatseid meie võrkudesse, mis on suutelised mõjutama meie välismaal tegutsevaid vägesid ja isegi meie partnereid,» rääkis kaitseminister.

Tema hinnangul tuleb kasutusele võetavaid kaitsemeetmeid laiendada koostöös teiste Euroopa Liidu liikmesriikidega.

Le Drian ütles Lille'is konverentsil, et kaitseministeeriumi eesmärk on palgata juurde IT-eksperte ja programmeerijaid.

Ta lubas, et kaitseministeeriumi relvastusosakonna küberdivisjoni personal kahekordistub lähiaastatel 450-ni. «Me kolmekordistame küberteemasid käsitlevate uuringute arvu,» lubas kaitseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles