Üks Kiievis hukkunutest oli Valgevene kodanik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokkupõrked meeleavaldajate ja julgeolekujõudude vahel jätkuvad.
Kokkupõrked meeleavaldajate ja julgeolekujõudude vahel jätkuvad. Foto: SCANPIX

Valgevene Raadio Vabaduse andmetel oli üks Kiievis kuulihaavade tõttu surnutest Valgevene kodanik, kes põgenes kodumaalt poliitiliste probleemide tõttu.

Ukraina uudisteportaali Zerkalo Nedeli andmetel oli ta nimi Mihhail Žiznevski ning ta kuulus rahvuslikult meelestatud organisatsiooni UNA-UNSO.

Valgevene saatkond Kiievis neid andmeid kommenteerinud ei ole.

Ukraina pealinnas Kiievis vägivaldseks muutunud vastasseis opositsiooni poolehoidjate ja märulimiilitsa vahel on ametlike andmete järgi nõudnud kaks elu, opositsiooni väitel aga vähemalt kolm.

Kell 6.25 helistas numbrile 102 inimene, kes teatas, et teaduste akadeemia raamatukogu hoones on mehe surnukeha. Sama inimene selgitas, et surnukeha viidi alguses ametiühingute majja, sealt aga raamatukogusse.

Peaprokuratuuri andmetel lebas surnukeha raamatukogu fuajees laua peal. Sel oli kaks kuulihaava. Laiba juurest leiti pass ja isiklikke asju.

Kella 9 paiku toodi raamatukogu hoonesse teadvusetu haavatud mees. Ka tema suri hiljem, kinnitati prokuratuurist.

Korrakaitsejõudude ametnikud püüavad välja selgitada kahe mehe surma asjaolusid.

Eile teatati ka mehest, kes oli kukkunud 13 meetri kõrguselt surnuks Dünamo staadioni juures. Täna kirjutas Zerkalo Nedeli aga, et vähemalt üks Dünamo väravate juures kukkunud mees jäi siiski ellu.

Peaprokuratuur pöördus illegaalsete aktsioonide korraldajate poole nõudmisega lõpetada viivitamatult ära omavolilised massirahutused, kiievlaste hirmutamine ja õiguskaitseorganitele vastutegutsemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles