HS: eestlastest kurjategijad mõtlesid välja kuratliku tegutsemiviisi

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: Soome politseiamet

Sissemurdmiste seeriat uurivad Ida-Uusimaa politseinikud paljastasid Eestist pärit kurjategijate uue «nutika» käitumisviisi, kirjutab tänane Helsingin Sanomat.

Kahtlusalused, keda praegu on kaks, jälgisid sadamas Stockholmi suunduvatele laevadele minevate autode registreerimisnumbreid, mille kaudu tehti kindlaks inimeste kodune aadress.

«Nad kirjutasid üles eelkõige kallite autode registreerimisnumbreid. Kui pere oli autos, siis polnud raske mõista, et nende kodu jäi tühjaks,» rääkis ülemkomissar Timo Nyyssönen Ida-Uusimaa politseist.

Pärast seda käisid kahtlusalused sihtmärgiks valitud kohtades nö luurel ja sobiva olukorra tekkides murdsid majja sisse. Kõige jultunumatel juhtudel võeti aknaraam eest ja jäeti ootama, kas politsei saabub kohale ja kas naabrid märkavad. Kui sellele järgnes vaikus, siis siseneti paar tundi hiljem majja.

Kurjategijad haarasid kaasa näiteks ehteid, sularaha, relvi ja alkohoolseid jooke. Politseinikud leidsid osa saagist üles ühest Vantaas asuvast korterist.

Politseinikud kahtlustavad kahte eestlaste paarikümnes sissemurdmises Lõuna-Soomes. Hoolikalt planeeritud sissemurdmiste seeria tuli avalikuks eelmise aasta novembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles