Kiievi äärelinnast leiti teise kadunud meeleavaldaja surnukeha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldusel vigasaanutele pakuvad abi vabatahtlikud meedikud.
Meeleavaldusel vigasaanutele pakuvad abi vabatahtlikud meedikud. Foto: SCANPIX

Koos elusana välja ilmunud Igor Lutšenkoga röövitud Juri Verbitški leiti eile surnuna Kiievi äärelinnast, surnukeha katsid piinamisele viitavad vigastused.

Siseministeeriumi teatel algatati mõrvajuurdlus. Politsei andmetel ei olnud otseseks surma põhjuseks sealjuures mitte vigastused mehe kehal, vaid alajahtumine. Kõigil, kes nägid midagi, mis võib olla juhtumiga seotud, paluti politseiga ühendust võtta.

Samuti kinnitati, et uuritakse kõiki võimalike versioone. Üks praegu teadaolevaid võimalusi on, et mehed langesid Kiievis hostelitest inimesi rööviva jõugu ohvriks, teatas politsei.

Silmavigastusega arstiabi otsinud Verbitški võeti koos Igor Lutšenkoga kaasa Kiievi Aleksandi haiglast 21. jaanuaril. Lutšenko sõnul oli röövijaid kümmekond, nad toppisid mehed autosse ning viisid metsa mahajääetud hoonesse, mis meenutas garaaži. Seal hoiti neid ligi 10 tundi eraldi ruumides kinni ning peksti. Lõpuks tõmmati Lutšenkole kott pähe ning sunniti ta põlvitama ja palvetama. Seejärel jätsid röövlid Lutšenko üksi ning mehel õnnestus metsast omal jalal välja pääseda.

Eile sotsiaalmeedia vahendusel enda elusolekust teatanud Lutšenko oli Verbitški pärast äärmiselt mures, ent ei rääkinud tema saatusest midagi.

Verbitški surnukeha leidsid hiljem Kiievi Borõspili piirkonna elanikud.

Verbitški ei kuulunud ühtegi erakonda ega liikumisse, vaid oli seismoloogiale spetsialiseerunud teadlane.

Ukraina uudisteportaal Pravda edastas täna, et alates pühapäevast kestvates kokkupõrgetes on elu kaotanud viis ja vigastada saanud ligi 300 meeleavaldajat. Võimud kinnitasid eile õhtul kahe inimese hukkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles