Tais on jahedate ilmade tõttu kaotanud elu 63 inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tais on jahedate ilmade tõttu kaotanud elu 63 inimest. Pildil protestija Bangkokis
Tais on jahedate ilmade tõttu kaotanud elu 63 inimest. Pildil protestija Bangkokis Foto: SCANPIX

Tais on turismihooaja tipp, kuid ilm on seal praeguse aastaaja kohta rekordiliselt jahe.

Ilm on üllatanud nii kohalikke kui turiste ning toonud kaasa 63 inimese surma, edastab Bangkok Post.

Hukkunuid on Tai põhja-, ida- ja keskosas.

Tai tervishoiuministeeriumi esindaja Sophon Mekthon kinnitas 63 inimese hukkumist ning lisas, et need leidsid aset ajavahemikul möödunud aasta oktoobrist kuni selle aasta 19. jaanuarini.

Enamik elu kaotanutest on mehed. Noorim ilmaohver oli ühe kuu vanune imik ning vanim 81-aastane mees. Surunute hulgas on ka üks Briti turist.

Tai võimud kuulutasid 45 maakonnas jaheduse tõttu välja hädaolukorra ning rohkem kui 25 miljonit inimest kannatab külma ilma tõttu.

Tai meteoroloogiaameti juht Songkram Aksorn sõnas, et Bangkokis oli üle 30 aasta kõige külmem öö eile, kui temperatuur langes 15,6 kraadini.

«Jahedus on tingitud põhjast saabuvast külmast õhust. Jahedus on kestnud kolm kuud, mis on kümne aasta jooksul omamoodi rekord,» selgitas asjatundja.

Tervishoiuspetsialistid soovitasid madala temperatuuriga piirkondades elavatel inimestel regulaarselt liikuda, et vereringe oleks normaalne. Lisaks tuleks süüa suure kalorsusega sooja sööki ning juua kuumi jooke. Alkoholi ja kohvi siiski ei soovitata.

Samas on Tais juba kolm kuud kestnud valitsusvastased protestid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles