HIV-Racheli kohtuistung Soomes kuulutati salajaseks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Judith Omondi-Mäkelä alias Rachel
Judith Omondi-Mäkelä alias Rachel Foto: Soome politsei

Pirkanmaa ringkonnakohus kuulutas salajaseks HIV-positiivse Judith Omondi-Mäkelä ehk striptiisitar Racheli üle peetava protsessi, kuna seda palus enamik naise ohvritest.

Juhtunuga seotud 16 mehest 14 soovis suletud uste taga peetavat protsessi. Kohtuprotsessi materjalid on salastatud järgmised 40 aastat, vahendas Iltalehti.

Prokurör Hannele Selin-Mäkelä süüdistab Kenyas sündinud Omondi-Mäkelät 15 jõhkras vägivallakatses ja ohu põhjustamises ühele inimesele.

Striptiisitarina tegutsenud HIV-positiivne naine oli intiimvahekorras kondoomi kasutamata vähemalt 18 mehega. Teda ei süüdistata partnerite nakatamises, kuna nakatamise momendi kohta kindlaid tõendeid pole.

Prokuröri sõnul on praegu kõige olulisem, kas küsimus on tahtlikus teos või mitte.
Omondi-Mäkelä advokaadi väitel olla tema klient kasutanud naistele mõeldud kondoomi ega levitanud viirust teadlikult.

Kenyalanna kolis Soome pärast abiellumist. Ta tegutses striptiisitarina Tamperes, Lahtis ja Jyväskyläs.

Kohtuistung toimub neli päeva, lõppotsus võib selguda ühe kuu pärast. Plaanis on kuulata üle kõik naise kuritegelikust tegevusest politseile avalduse kirjutanud soome mehed.

Süüdimõistmisel võib Omondi-Mäkelät oodata halvimal juhul ees üle kahe aasta pikkune vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles