Lvivi oblasti regionaalid nõuavad erakorralisi valimisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina peaminister Mõkola Azarov (keskel) koos oma poolehoidjatega. Taustal lehvivad Regioonide Partei ja Ukraina lipud.
Ukraina peaminister Mõkola Azarov (keskel) koos oma poolehoidjatega. Taustal lehvivad Regioonide Partei ja Ukraina lipud. Foto: SCANPIX

Ukraina võimuerakonna Regioonide Partei Lvivi oblasti haruorganisatsioon nõuab Mõkola Azarovi juhitava valitsuse tagasiastumist ja erakorraliste üldvalimiste väljakuulutamist.

Täna esitatud avalduses seisab, et neid põhimõtteid, millega mindi viimastele ülemraada valimistele, pole praegu olemas, vahendas Interfax.

Lvivi oblasti haruorganisatsiooni väitel tegid katsed lahendada poliitilist konflikti jõuga võimatuks selle edasise kuulumise Regioonide Parteisse. «Kuigi me mõistame, et sellega näitame rohelist tuld radikaalsetele meeleoludele riigi idaosas, andes täiendavaid argumente neile, kes tahavad selle lõhenemist,» seisab avalduses.

Rahu ajal vastutab inimeste hukkumise eest esmajärjekorras võim, kes peab kaitsma iga kodaniku au, väärikust ja elu ning seda ka juhul, kui ta on rikkunud seadust. Oblasti regionaalid pöörasid tähelepanu ka sellele, et lubatud stabiilsusele ja eurointegratsioonile on riik paisatud kodusõja, kaose ja lagunemise lävele.

Lvivi oblasti regionaalid rõhutasid, et võimu ja opositsiooni üle võib kohut mõista üksnes Ukraina rahvas ning seda mitte väljakutel, vaid valimiste kaudu. «Esmalt ülemraada, seejärel presidendivalimised. Ainult nii saame panna punkti kodanikuühiskonna vastasseisu edasisele teravnemisele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles