Jamaica rahutustes on hukkunud 27 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvastatud politseinikud eile Kingstonis.
Relvastatud politseinikud eile Kingstonis. Foto: SCANPIX

Jamaicas puhkenud tulevahetustes on politsei teatel alates eilsest hukkunud vähemalt 27 inimest, ohvritest kõik peale ühe on tsiviilisikud, vahendas AFP.


Enamik surmajuhtumitest leidis aset Jamaica pealinna slummides, kus sõjavägi ja politsei korraldasid eile haarangu sinna peitunud väidetavale narkoparunile, kes ootab väljaandmist USA-le.

Üle 1000 politseiniku ja sõjaväelase ründasid hilisõhtul jõuguliidri Christopher «Dudus» Coke'i tugipunkti Kingstoni lääneosas, kuid tagaotsitavat neil tabada siiski ei õnnestunud. Operatsiooni käigus peeti kinni 211 inimest, üks sõdur hukkus.

Valitsus on rahutuste tõttu riigis välja kuulutanud erakorralise olukorra. Politsei palub inimestel Kingstonis koju jääda, nimetades olukorda pealinnas äärmiselt tõsiseks. Ööl vastu tänast lülitati linnas välja ka elektrivõrk.

Paljud slummis elavad vaesunud kohalikud toetavad Coke'i ning peavad teda omamoodi Robin Hoodiks, kes neile rahaliselt õla alla paneb. Tuhanded inimesed avaldasid talle eelmisel nädalal rongkäiguga toetust.

USA justiitsministeeriumi teatel on tegu aga ühe maailma ohtlikema narkoparuniga, kes on alates 1990ndatest juhtinud rahvusvahelist jõuku, mis tegeleb New Yorgis marihuaana ja crack'i müümisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles