Mihkelson Kiievist: Maidan ei lähe laiali enne erakorralisi valimisi

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson.
Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Täna Ukrainasse sõitnud ning seal kohalike poliitikute ja ajakirjanikega kohtunud riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul on opositsiooni sõnum, et Maidan ei lähe enne erakorralisi valimisi laiali.

«Kõnelused, mida peetakse võimuparteiga ja Janukovõtšiga ennekõike, räägivad sellest, et Maidan ei lähe laiali enne, kui toimuvad erakorralised valimised,» lausus Mihkelson Ukraina opositsioonist rääkides.

«Väga oluliseks on kujunemas teisipäev, kui Verhovna Rada (Ukraina parlament – toim) tuleb kokku, et arutada mõningaid presidendi ettepanekuid.»

Mihkelson lisas, et opositsiooni põhiliseks eesmärgiks on tagasipöördumine 2004. aasta konstitutsiooni juurde ehk parlamentaarse korra taastamine.

Mihkelson tegi neljapäeval riigikogu väliskomisjoni istungil ettepaneku, et Eesti parlament võtaks vastu poliitilise avalduse Ukraina kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles