Prokuratuur määras Nokia eksjuhile kopsaka liiklustrahvi

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olli-Pekka Kallasvuo
Olli-Pekka Kallasvuo Foto: SCANPIX

Kasutuskeelu all olnud ja tehnilist ülevaatust mitteläbinud autoga sõitmine läks kalliks maksma Nokia eksjuhile Olli-Pekka Kallasvuole.

Lääne-Uusimaa prokuratuuri karistusmääruse järgi peab 60-aastane Kallasvuo maksma enam kui 5000-eurose trahvi, vahendas iltalehti.fi.

Rikkumine leidis aset 2013. aasta juuli lõpus Ingå vallas Degerbys. Kallasvuo oma tegu ei eitanud.
Politseinikud kirjutasid välja kviitungi kaheksale päevatrahvile, mis tema sissetulekut arvestades tegi kokku 5288 eurot.

Viimase tuludeklaratsiooni järgi oli Kallasvuo sissetulek 720 000 eurot.

Kallasvuo kerkis mõni aasta tagasi kõige kõrgepalgalisemaks inimeseks, teenides 2010. aastal kaheksa miljonit eurot. Pärast kanadalase Stephen Elopi asumist Nokia juhi kohale sügisel 2010 maksis firma eelmisele juhile 4,6 miljonit eurot lahkumishüvitist.

Soome enimteenivate inimeste hulka kuuluv Kallasvuo on ka varem sattunud meediasse mõtlematuse ja hoolimatuse tõttu, kirjutab Iltalehti võrguväljaanne.

Näiteks aastal 2006 karistati teda 31 000-eurose rahatrahviga maksupettuse eest, sest ta oli Šveitsist naastes jätnud Soome tollis deklareerimata 11 000 eurot maksnud kingitused. Oma sõnul ei tulnud talle tollideklaratsiooni koostamine üldse meeldegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles