Opositsionäärid moodustasid Lvivis relvastatud kaardiväe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusvastaste barrikaad Lvivis oblasti administratsiooni peahoone juures.
Valitsusvastaste barrikaad Lvivis oblasti administratsiooni peahoone juures. Foto: SCANPIX

Lvivivs moodustati Ukraina rahvuslik kaardivägi, mis initsiatiivgrupi liikme Svjatoslav Javorivski sõnul hakkab see tegelema kodanike kaitsmisega.

Javorivski rääkis kohalikule uudisteportaalile Vgolos, et kaardiväkke kuuluvad inimesed, kes omavad legaalseid tulirelvi.

«Me pole ekstremistid, me ei ähvarda kedagi mitte millegagi, kuid marodööridele, oma rahva äraandjatele, kes vägivallatsevad ja sooritavad seadusvastaseid tegusid, me anname väärilise vastuse,» kinnitas ta.

Samas kutsus ta inimesi üles moodustama ka mujal Ukrainas taolisi kaardiväerühmitusi.
Opositsiooni poolehoidjad võtsid varem üle Lvivi oblasti administratsiooni juhtimise ja teatasid «rahvusraada» moodustamisest.

Varem oli üks opositsioonijuhtidest, endine siseminister Anatoli Gritsenko kutsunud registreeritud tulirelvi omavaid inimesi üles olema valmis nende kasutamiseks «bandiitide» vastu. Samas kehtestas ta ka reeglid: tulistada ei tohi näiteks pähe ega ülakehasse.

Ta rõhutas, et kui «bandiidid lähevad euromaidani põrmustama ja inimesi tapma, siis läheb ta isiklikult kohale, hakkab kaitsma protestiaktsioonides osalevaid inimesi ja ei häbene tulistada esimesena».
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles