Leht: naine ei tohiks soengu eest maksta rohkem kui mees

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann.

Soome tarbijakaitseameti seisukoha järgi peaks juuksurisalongides pakutavate teenuste hind sõltuma teenusest endast, mitte sellest, kas kliendiks on mees või naine, vahendab Kauppalehti.


Lehe andmetel küsivad juuksurisalongid ja juuksurid tavaliselt oma teenuste eest naiste käest aga kõrgemat hinda kui meesklientide käest. Seepärast jõuavad taolist hinnakujundust puudutavad kaebused sageli ka kohaliku tarbijakaitseametini.

Sellest lähtuvalt on põhjanaabrite tarbijakaitseamet ning nn soolise võrdõiguslikkuse volinik koostanud ühise pöördumise, mis on suunatud juuksuritele ning juuksurisalongidele.

Pöördumises märgitakse, et juuksurid võivad valida, milliseid teenuseid nad oma klientidele pakuvad, kuid teenuste maksumus peab siiski sõltuma tehtud tööst, mitte kliendi soost.

Nii võib lisaks üldisele töömahule teenuse hinda mõjutada veel juuksuri professionaalsus, töö keerukus, kasutatavad ained ja teenusepakkuja asukoht.

Sugusid eristav hinnakujundus on keelatud nii Euroopa Liidu direktiivis kui ka Soomes kehtivas seaduses. Selle vastu eksinud teenuspakkujatelt on tarbijal võimalik nõuda hüvitist.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles