Itaalias varastati paavst Johannes Paulus II vereplekiga reliikvia

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Johannes Paulus II
Paavst Johannes Paulus II Foto: SCANPIX

Itaalia kirikust varastati paavst Johannes Paulus II vereplekiga reliikvia, varguse järel on käivitatud ulatuslik politseioperatsioon.

Reliikvia varastati laupäeval Abruzzo maakonnas San Pietro della Ienca kirikust. 2005. aastal surnud kirikupea armastas Abruzzos suusatamas käia.

Algul teatas ajakirjandus, et varaste saagiks langes ampull paavsti verega, kuid San Pietro della Ienca ühingu juht Pasquale Corriere ütles, et tegelikult varastati kirikust väike raamitud riidetükk paavsti vereplekiga. Väidetavalt pärineb riidetükk paavsti rüüst, mida Johannes Paulus II kandis 1981. aasta atentaadi ajal.

«Kirik oli lumetormi tõttu suletud. Kui läksime seda avama, nägime, et ühe akna trellid olid läbi saetud ja reliikvia varastatud,»  ütles Corriere.

Riidetüki kinkis 2011. aastal väikesele kirikule kardinal Stanisław Dziwisz, kes oli Johannes Paulus II erasekretär kuni paavsti surmani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles