Hongkongis tapetakse linnugripi tõttu ligi 20 000 kana

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maske ja kaitseriietust kandvad Hongkongi ametnikud topivad hukatud kanu mustadesse prügikottidesse.
Maske ja kaitseriietust kandvad Hongkongi ametnikud topivad hukatud kanu mustadesse prügikottidesse. Foto: SCANPIX

Hongkongis alustati täna vähemalt 20 000 kana hädatapuga, kuna Hiina mandriosast sisse toodud linnulihast leiti märke surmavast linnugripist H7N9.

Põllumajandus- ja kalandusameti pressiesindaja kinnitusel algas massihukkamine kell 10, vahendas AFP.

Kartused linnugripi leviku osas suurenesid, kuna Hongkongis on alates detsembrist surnud sellesse kaks meest. Mõlemad olid hiljuti naasnud koju Mandri-Hiinast.

Telekanalid edastasid pilte maske ja kaitseriideid kandvatest ametnikest, kes toppisid surnud linde mustadesse prügikottidesse hulgimüügiga tegeleval Cheung Sha Wani turul. Just sealt leiti linnulihast eile viiteid ohtliku tüvega linnugripile. Laialdase desinfitseerimise tõttu on turg järgmised 21 päeva suletud.

Viimase aasta jooksul on linnugripp nõudnud 19 inimelu, nakatunuid on ligi sada. Ida-Hiinas on haiguse leviku tõttu keelatud elavate lindudega kauplemine vähemalt kolmes linnas.

Esimesed H7N9 linnugripitüve juhtumis tulid Hiinas ilmsiks umbes aasta tagasi. Inimesed nakatud haigusesse pärast kokkupuudet haige linnuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles