Ukraina peaminister Azarov astus tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina peaminister Mõkola Azarov teatas täna otsusest astuda tagasi, edastas valitsuse pressiteenistus.

«Selleks, et ühiskondlik-poliitilise kompromissi jaoks tekiksid uued võimalused ja et konflikti reguleerimine oleks rahulik, võtsin vastu otsuse ametist lahkuda,» seisab Azarovi avalduses.

Tema sõnul ähvardab praegune vastuoluline olukord riigi majanduslikku ja sotsiaalset arengut, sisaldades ohtu kogu Ukraina ühiskonna ja ka iga kodaniku jaoks.

Valitsus tegi vastasseisu ajal kõik selleks, et konflikt saaks lahendatud rahumeelselt, rõhutas ta. «Me tegime ja me teeme kõik selleks, et vältida verevalamist, vägivalla eskaleerumist, kodanike õiguste rikkumist. Valitsus on ekstreemsetes oludes taganud majanduse ja sotsiaalkindlustussüsteemi toimimise.»

«Neil rasketel aastatel tegin kõik selleks, et Ukraina saaks areneda kui normaalne demokraatlik Euroopa riik. Langetasin otsuseid ja võtsin endale vastutuse, arvestades rahva huve. Seetõttu võin ausalt vaadata silma igale kodanikule.» ‚

Opositsioonilise Isamaa (Batkivštšina) juht Arseni Jatsenjuk ei soovinud veel Azarovi avaldust kommenteerida. Tema sõnul tuleb ära oodata president Viktor Janukovõtši vastav määrus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles