Jaroslaw Kaczynski rääkis viimaks emale Lechi surmast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaroslaw Kaczynski laupäeval valimisüritusel Varssavis.
Jaroslaw Kaczynski laupäeval valimisüritusel Varssavis. Foto: SCANPIX

Aprillis traagiliselt hukkunud Poola presidendi Lech Kaczynski kaksikvend Jaroslaw ütles eile oma raskelt haigele emale Jadwigale, et Lech sai Smolenski lennuõnnetuses surma.


20. juunil presidendiks kandideeriva Kaczynski kampaaniajuht Elzbieta Jakubiak ütles telekanalile TVN 24 eile hilisõhtul, et Jaroslaw rääkis emale Lechi surmast koos lähedaste pereliikmetega.

83-aastane Jadwiga Kaczynska põeb rasket südame- ja kopsuhaigust ning arstid palusid Jaroslawil Smolenski katastroofi järel viivitada talle Lechi surmast rääkimisega kuni ajani, mil ta on selleks piisavalt tugev, vahendas Poola Raadio.

Jakubiaki sõnul oli valusa uudise hingelt ärarääkimine poolteist kuud hiljem Jaroslawi jaoks kergendus.

Küsimusele, kuidas Kaczynska poja ja minia surmale reageeris, vastas Jakubiak: «Usun, et ta on vapper naine, Teises maailmasõjas osalenu, sõdur. Ta teab, et tal oli kaks poega, kes riiki teenisid ja täna on üks poeg, kes peab oma kaksikvenna tööd jätkama. Arvan, et ta suudab koguda piisavalt jõudu, et pakkuda Jaroslaw Kaczynskile armastust ja toetust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles