Kabuli lähistel alla kukkunud lennukis viibis 15 välismaalast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani sõjaväekopter otsib mägedest AN-24 vrakki.
Afganistani sõjaväekopter otsib mägedest AN-24 vrakki. Foto: SCANPIX

Afganistani armee teatel oli 17. mail pealinna Kabuli lähistel alla kukkunud AN-24 pardal 44 inimest, neist 15 olid välismaalased.

Hindu Kushi mägedes juhtunud õnnetuses ei pääsenud keegi eluga, vahendas Hindustan Times. Viimastel andmetel on identifitseeritud ja sugulastele üle antud 13 surnukeha.

Eralennufirmale Pamir Airways kuulunud reisilennuk AN-24 oli teel Kunduzist Kabuli. Äärmiselt keeruliste ilmastikutingimuste tõttu võttis lennukivraki leidmine lumistes mägedes aega kolm päeva.

Lennuk oli purunenud mitmeks tükiks, ka ohvrite surnukehad olid laialipaisatult mägedes.
Afganistani armee tervishoiudirektori kindral Zai Yaftali sõnul oli reisijate seas kolm Suurbritannia, kolm USA, kolm Türgi ja kolm Pakistani kodanikku. Lennuki kuueliikmelisest meeskonnast kolm oli Tadžikistani kodanikud.

Varasemate uudiste järgi oli lennukis kuus välismaalast ja 38 afgaani.

Yaftali sõnul on suurt osa ohvreid raske tuvastada, mistõttu tuleb need DNA testide tegemiseks saata välismaale. Kindrali sõnul on DNA testide tegemiseks pakkunud abi USA, Austraalia, Türgi ja Suurbritannia.

«Testitulemuste saamiseks läheb minimaalselt üks kuu,» rääkis Yaftali.

Päästetöötajate kinnitusel on põhiosa lennukis viibinud inimestest õnnetuspaigast kokku kogutud ja Kabuli sõjaväehaiglasse saadetud, ütles Afganistani armee Kabuli brigaadi komandör kindral Qadam Shah.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles