Venemaa avalikustas Volgogradi terroristide nimed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillemeri Volgogradi raudteejaama juures, kus 29. detsembril leidis aset  enesetapurünnak.
Lillemeri Volgogradi raudteejaama juures, kus 29. detsembril leidis aset enesetapurünnak. Foto: SCANPIX

Volgogradis eelmise aasta lõpus juhtunud terrorirünnakuid uurivad eksperdid tegid kindlaks terroristide isikud.

Riikliku terrorismivastase komitee (NAK) teatel õhkisid omavalmistatuid lõhkekehad nn Buinakski terroristliku grupeeringu liikmed Asker Samedov ja Suleiman Magomedov, vahendas Interfax.

«Operatiivkaalutluste tõttu pole neid nimesid varem ametlikult avaldatud,» edastas NAK.

Lisaks võeti täna Dagestanis kinni kaks venda, keda kahtlustatakse terroristidega koostöös ja nende toimetamises Volgogradi. Need on Magomednabi ja Tagir Batirov ning nende osas viiakse läbi põhjalikumat uurimist.

NAK teatas ka, et plahvatuste organisaatorid võivad viibida vabaduses - neid otsitakse.

Asker Samedovi nimi on Vene meedias seoses Volgogradi terroriaktiga ka varem figureerinud. Jõustruktuuride allikad rääkisid siis ajakirjanikele, et just tema oli see, et korraldas terroriakti raudteejaamas. Ametlikult aga enesetapja nime ei avalikustatud.

Volgogradi raputas detsembris kaks terrorirünnakut, mida eraldas teineteisest napp 24 tundi. Esimene veretöö leidis aset 29. detsembril raudteejaamas, teine aga 30. detsembril trollis. Kokku nõudsid need 34 elu, lisaks sai enam kui 70 inimest vigastada.

Vastutuse kahe terrorirünnaku eest võttis omale äärmusrühmitus Vilaijat Dagestan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles