Soome politseisõidukid said uue värvikujunduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsele kuuluva mootorratta uus värvilahendus.
Soome politsele kuuluva mootorratta uus värvilahendus. Foto: Soome politseiamet

Soome politsei kasutuses olevad autod ja mootorrattad said uue kujunduse, mida avalikkusele tutvustati eile, kirjutab ajaleht Helsingin Sanomat.

Traditsioonilist sini-valget värvikombinatsiooni täiendati värvikate triipudega.

Politseisõidukite senine värvilahendus on pärit 1990ndate algusest. Uuenduse mõtteks on muuta need paremini nähtavaks ja suurendada korrakaitsjate tööturvalisust.

«Tavaliselt on nii, et kui teel on operatiivauto, siis samas liiguvad ka politseinikud ja päästetöötajad. Nähtavus on meie jaoks osa turvalisusest. Eesmärgiks on see, et juhid vähendaks õnnetuspaigale lähenedes kiirust,» rääkis konstaabel Taru Niemelä.

Niemelä veedab maanteedel töötades paarsada päeva aastas. Soome esimene ametimootorrattaga liikuv naispolitseinik veedab rattal pool aastat, talvel patrullib ta autoga.

«Minul endal pole ohtlikku olukorda tekkinud, kuid kolleegidele olen mitmel korral pidanud läheneva auto tõttu hoiatussõnu hõikama,» rääkis ta.

Politseivalitsus alustas nö värvihankega juunis 2013, tutvustades kolme Aalto ülikoolis disainitud autot politseinikele ja politsei Facebooki-sõpradele.

Sel aastal testitakse uut kujundust kolme politseiautoga ja kui selgub, et see värvilahendus õigustab end, siis läheb asi seeriatootmisesse 2015. aasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles