Vene võimud eitasid ulatuslikku korruptsiooni Sotšis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rublad
Vene rublad Foto: Raigo Pajula

Vene asepeaministri Dmitri Kozaki sõnul pole lähenevate Sotši taliolümpiaga seoses toimunud ulatuslikku korruptsiooni, nagu väidab opositsionäär Aleksei Navalnõi.

«Suuri vargusjuhtumeid pole avastatud. Ma ei saa aga põhimõtteliselt garanteerida, et neid polnud,» täpsustas Kozak ajakirjale Itogi antud intervjuus.

Vene presidendi Vladimir Putini ja tema lähikonnaga seotud korruptsioonijuhtumite paljastamisega tuntust kogunud Navalnõi avas lõppeval nädalal aga veebiportaali, kus avaldab infot kahtlaste tehingute kohta, mis on seotud Sotši olümpiamängudega. Navalnõi sõnul on Putini sõpradest ametnikel ja ärimeestel õnnestunud olümpiarahast kõrvale panna miljardeid rublasid.

Kozaki sõnul on kõiki seadusest üleastujaid aga karistatud. «Kõik need kuriteod tulid päevavalgele ja nende toimepanijate üle mõisteti kohut hoolimata nende sotsiaalsest või materiaalsest staatusest,» ütles Kozak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles