Balti riikide ja Poola peaministrid arutavad Rail Balticuga seonduvat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne vaade tulevasest Rail Balticu raudteest.
Illustratiivne vaade tulevasest Rail Balticu raudteest. Foto: www.railbaltic.info

Eesti, Läti, Leedu ja Pool peaministrite homsel kohtumisel Tallinnas on kõne all Rail Balticu riikidevaheline leping ning samuti ühisfirma loomine.

Peaminister Andrus Ansipi, Läti peaminister Laimdota Straujuma ja Leedu peaminister Algirdas Butkevičiusega ühineb koostööküsimuste arutamiseks ka Poola peaminister Donald Tusk, teatas BNSile valitsuse pressiesindaja. Kohtumisel räägitakse Balti riike ja Lääne-Euroopat ühendavast Rail Balticust ja koostööst digiallkirjade kasutamisel.

Kohtumisel on kõne all riikidevaheline leping ja ühisfirma loomine projekti elluviimiseks. Ka Balti ja Poola peaministrite kohtumisel arutatakse edasisi samme Poola paremaks kaasamiseks Rail Balticu planeerimis- ja arendustegevusse.

Teise olulise teemana arutavad Balti riikide peaministrid tegevuskava, kuidas jõuda Balti riikide vahel digiallkirjade vastastikuse tunnustamise ja piiriülese kasutamiseni.

Balti ja Poola peaministrite kohtumisel räägitakse olukorrast Ukrainas, Euroopa Liidu kliima- ja energiapoliitikast ning ühistest energiaprojektidest.

Balti peaministrite mitteametlik kohtumine toimub Balti Ministrite Nõukogu raames.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles