Leedu välisministeerium: Bulatovit ravitakse Leedus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmõtro Bulatov pärast piinamist.
Dmõtro Bulatov pärast piinamist. Foto: SCANPIX

Ukraina vigastatud opositsiooniaktivisti Dmitro Bulatovit ravitakse Leedus, teatas sealne välisministeerium pühapäeva õhtul.

«Saan kinnitada, et Dmitro Bulatovit oodatakse kesköö paiku lennukiga Riiast Vilniusesse, saamaks Leedus ravi,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Rasa Jakilaitienė AFP-le.

Kiievi kohus otsustas varem pühapäeval anda vägivaldsetes meeleavalduste korraldamises kahtlustatavale Bulatovile loa sõita välismaale ravile.

Opositsioonijuhtide ja miilitsa vahel puhkes vastasseis haigla juures, kus Bulatovit raviti.

Aktivist toimetati kiirabiautos lennujaama, kus ta aidati Riiga suunduvale lennule.

Opositsiooniline parlamendisaadik Petro Porošenko teatas suhtlusvõrgustikus Facebook, et Bulatov on alustanud lendu Riiga.

Läti välisministeerium on Bulatovi Riiga sõidust teadlik. «Siin ta ravi ei saa. Meie info kohaselt hakatakse teda ravima naaberriigis, meie hinnangul Leedus,» teatas välisministeeriumi pressiesindaja Kārlis Eihenbaums.

Automaidani ühendusse kuuluv Bulatov kadus 22. jaanuaril ning teda hoiti kinni 30. jaanuari, mil ta jäeti metsa, kust tal õnnestus abini jõuda. Aktivisti väitel peksid röövijad teda tugevalt, lõikasid ära osa tema kõrvast, vigastasid tema nägu ning lõid naelu läbi tema käte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles