Stockholmisse rajatav IKEA tõi kaasa lahkarvamuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockholmi esimene IKEA tõi kaasa lahkarvamuse
Stockholmi esimene IKEA tõi kaasa lahkarvamuse Foto: SCANPIX

Rootsi pealinna Stockholmi uude Söderstandeni eeslinna rajada plaanitavast IKEA mööblikaubamajast on saanud vaidlusobjekt.

Tegemist on Stockholmi esimese IKEAga, kirjutab Svenska Dagbladet.

2010. aastal alustatud plaanide kohaselt oleks uuest linnaosast saanud elamurajoon, kus on palju rohelust ja jalutusvõimalusi. 2013. aastal olid plaanid juba muutunud. Rajada tahetakse suur ostukeskus, IKEA kaubamaja ning 4000 parkimiskohta.

Stockholmi sotsiaaldemokraatide sõnul rikutakse sellega piirkonna õhkkond.

«Selline suur kaksikkaubamaja nõuab palju parkimiskohti ja seal tekib suur liiklus. Tegemist ei ole just parima plaaniga,» sõnas sotsiaaldemokraat, uue linnaosa planeerimise eest vastutava ametkonna esindaja Maria Östberg Svanelind.

Uue ostukeskuse ja IKEA loomist pooldab Rootsi Keskerakond. Selle partei esindajad ei soovinud vastuolu kommenteerida.

IKEA ja ostukeskuse toob juurde 1000 – 1500 töökohta.

Kui ehitusplaan läbi läheb, siis on Stockholmis tegemist esimese ostukeskusega, mis on kesklinnale väga lähedal.

Stockholmi linna maad haldava ametkonna asejuhi Per Blomstradi sõnul peavad nad IKEAga uue mööblikaubamaja suhtes läbirääkimisi. Samuti autoparkla suhtes.

«IKEA mööblit on võimalik ka metrooga koju transportida, kuid see oleks siiski raske. Kaubamajale peab autoga juurde pääsema,» selgitas Blomstrad.

Plaani kohaselt on uus ostuala 136 000 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles