Reisijad jäid Silja Symphony lifti lõksu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silja Symphony
Silja Symphony Foto: Wikipedia.org

Möödunud nädalalõpul toimunud Helsingi-Stockholmi kruiisil alusel Silja Symphony sai osa reisijaid kogeda ebameeldivust, kuna tekkis probleem laeva liftiga.

Möödunud reede õhtul kasutas kolm reisijat lifti, kuid nad ei pääsenud enam sealt välja, kirjutab iltasanomat.fi.

Hetke oodanud, vajutasid liftis olnud hädasignaalnuppu.

Lift ei jäänud siiski ühele korrusele pidama, vaid liikus üles. Üles jõudnud algas uuesti liikumine alla.

«Lift oli paar korrust vabalangemises. Hädapidur läks ühel hetkel peale ning see takistas kiiremat liikumist. Võtsime uuesti kontakti personaliga ja meile vastati jälle, et asjaga tegeletakse,» sõnas üks liftis olnu.

Liftis oli ka isik, kes kardab liftisõitu. Tal tekkis ärevus- ja paanikahoog. Lifti pideva edasi-tagasi liikumise ajal oli väljas olnute sõnul kuulda karjatusi.

«Siis hakkas lifti tulema suitsu ja paanika suurenes,» jätkas lõksus olnu.

Reisijad olid enda sõnul liftis kinni umbes pool tundi, enne kui remondimees saabus. Ta ei saanud kohe uksi lahti. Ta sõnas läbi ukse reisijatele, et on vaja elektrikut.

Reisijate arvates olid nad liftis kokku ühe tunni. Hirmu tekitanud lifti vaba langemist tuli ette umbes kümme korda.

Liftis olnud mehe sõnul said nad lõpuks välja tänu 12-aastaste poiste nutikusele. Poiss ja ta sõbrad olid katsetanud erinevatel korrustel liftinuppude vajutamist, et äkki kuskil avanevad uksed. Kõige alumisel korrusel see juhtuski.

«Poistel olid särgid märjad, kui nad korrustel vahet jooksid. Andsime neile pärast pääsemist tänutäheks raha,» lausus mees.

Liftis kinni olnud naine ei suutnud möödunud laupäeval Stockholmi ekskursioonile minna, vaid jäi kajutisse toibuma. Ta ei kasutanud kogu ülejäänud kruiisi ajal enam lifti.

Tallink Silja Line´i esindaja Marika Nöjd sõnas, et nad olid liftprobleemist teadlikud. Laeva personal arvas esmalt, et lapsed tembutavad. Siiski saadeti töömehed asja kontrollima.

Meeskonna arvates olid reisijad liftis lõksus kõige enam paarkümmend minutit, mitte tunni. Samuti ei olnud reisijate elud ohus.

«Lifti sensoritega oli tekkinud probleem. Elektrik tegeles sellega ja probleem lahenes,» lisas Nöjd.

Nöjdi sõnul ei vasta tõele, et reisijate liftis välja aitamisega ei tegeletud õigeaegselt. Lifti lõksu jäänud saavad esitada kaebuse.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles