Relvastatud õpilane võttis Moskvas klassitäie lapsi pantvangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moskvas Otradnoje rajoonis asuvasse keskkooli nr 263 tuli täna õpilane, kes ähvardas tulirelvaga turvatöötajat ja käskis end saata kümnenda klassi juurde.

Viimaste andmete järgi oli tegemist 10. klassi õpilasega ja seega ähvardas ta oma klassikaaslasi, vahendas Ridus.ru.

Siseministeeriumi teatel võeti ta kinni ja anti uurijatele üle, vahendas Kommersant Online.

Turvatöötaja püüdis relvastatud õpilast majja mitte lasta, kuid ei suutnud teda takistada. Küll aga jõudis aga vajutada häirenupule, et kutsuda abi.

Nooruk oli võtnud klassiruumis pantvangi 22-24 õpilast. Tunnistajate sõnul sisenes nooruk klassi ja tulistas õpetajat, kes hiljem suri.

Väljakutse peale jõudis kohale kaheliikmeline politseipatrull. Turvatöötaja juhatas nad klassi juurde, kus viibis relvastatud õpilane. Nooruk avas tule, tappes ühe ja haavates teist.

Intsidendis said surma politsei vanemseersant Sergei Bjusov ja geograafiaõpetaja Andrei Kirillov. Vigastada saanud politseinik viidi ravile Sklifosovi-nimelisse haiglasse.

Pealtnägija rääkis uudisteportaalile lenta.ru, et koolilapsed juhiti majast välja ja suunati omavalitsuse hoone poole. Koolimaja piirati ümber, selle juurde saabus vähemalt 15 kiirabibrigaadi, eriolukordade ministeeriumi kopter, vahendas lenta.ru.

Koolimaja juurde sõitsid Vene siseminister Vladimir Kolokoltsev ja siseministeeriumi Moskva üksuse juht Anatoli Jakunin. Sündmuskohal on ka Venemaa juurdluskomitee peadirektor Aleksandr Bastõrkin.

Kõikide teiste klasside lapsed on majast evakueeritud. Hoones viibivad vaid relvaintsidendiga vahetult seotud õpilased. Esmalt korjati neilt kokku kõik mobiiltelefonid, kuna lapsed hakkasid sotsiaalmeediasse juhtunust ja ülekuulamistest sõnumeid saatma.

Lapsi küsitlevad juurdluskomitee töötajad.

Prokuratur algatas juhtunu uurimiseks kriminaalasja nelja paragrahvi alusel. Need puudutavad pantvangide võtmist, relva illegaalset kasutamist, korrakaitsetöötaja elu kallale kippumist ja kahe või enama inimese tapmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles