Inimõiguslased saatsid Putinile vikerkaarevärvides postkaarte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene president Vladimir Putin sai inimõigusorganisatsiooni Amnesty International Brasiilia harult vikerkaarevärvides postkaarte.

Sel moel avaldavad inimõiguslased protesti vastuolulise seaduse vastu, mis keelustab Venemaal homoseksuaalsete propaganda alaealiste hulgas. Amnesty Internationali sõnul on tegu diskrimineeriva seadusega, kuna nende sõnul on armastus inimõigus.

«Eesmärk on näidata Vene valitsusele, et rahvusvaheline kogukond ei salli sellist tüüpi diskrimineerimist, mis on suunatud homoseksuaalide vastu,» ütles organisatsiooni esindaja Mauricio Santoario.

Mullu juunis heaks kiidetud seadus näeb ette homoseksuaalse propaganda eest rahatrahvi ja kinnipidamise. Üksikisikut võib taolise teo eest ähvardada kuni 100 000 rubla (üle 2300 euro) suurune rahatrahv ja 15-päevane vabadusekaotus, organisatsioone võidakse aga trahvida kuni miljoni rublaga (üle 23 000 euroga) ning ajutise tegevuskeeluga.

Seaduse vastased kardavad, et seda hakatakse ära kasutama homode tagakiusamise õigustamiseks. Seejuures keelatakse seadusega ka väide, et samasooliste suhted on võrdväärsed heteroseksuaalsete suhetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles