Briti võimud keelasid prantsuse koomikul riiki sisenemise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dieudonné.
Dieudonné. Foto: SCANPIX

Ühendkuningriik keelas rassistlikes ja antisemiitlikes vaadetes süüdistataval prantsuse koomikul Dieudonnél riiki sisenemise.

47-aastane koomik soovis Ühendkuningriiki minna, et avaldada toetust oma jalgpallurist sõbrale Nicolas Anelkale, kes peab andma aru värava löömise järel tehtud žesti kohta, mida seostatakse antisemitismiga. Sama quenelle-nimelist žesti on korduvalt kasutanud ka Dieudonné.

Ühendkuningriiki Dieudonné siiski ei pääse, sest riigi siseministeeriumi kinnitusel kuulutati ta persona non grataks ning keelu eiravaid transpordifirmasid on ähvardatud kopsaka trahviga.

Dieudonné on vastuoluline tegelane ka kodumaal, kus võimud on püüdnud takistada koomiku etendusi, leides, et need võivad kujutada ohtu avalikule korrale. Vaatamata võimude kriitikale on Dieudonné Prantsusmaal väga populaarne.

Koomik on tekitanud oma väidetavalt juudivaenulike kommentaaridega suurt pahameelt, kuid mees ise on juudivaenulikkust eitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles