Nord Streami gaasitrassilt leiti oodatust rohkem lõhkekehi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasitourstiku virnad Rootsile kuuluval Gotlandi saarel.
Gaasitourstiku virnad Rootsile kuuluval Gotlandi saarel. Foto: SCANPIX

Läänemere põhja kavandatava Nord Streami gaasitorustiku trassilt on leitud oodatust rohkem lõhkekehi.


Gaasikonsortsiumi kommunikatsioonijuht Sebastian Sass rääkis YLE uudistele, et praeguse seisuga on tehtud kahjutuks 40 lõhkekeha, veel kuus ootab oma järge.

Õhkimistöid on seganud keerulised ilmastikuolud, pikendades esialgset graafikut paari nädala võrra. «See, et trassilt leitakse mõningaid lõhkekehi lisaks, pole üllatav, kuna meie olime selleks valmis,» rääkis Sass.

Miinide õhkimine peab saama läbi juuni esimesel poolel. Rootsi ja Venemaa lähistel on tööd juba lõpetatud. Praegu tehakse kahjutuks Helsingist läände jääval merealal olevaid lõhkekehi. Õhkimistöid teostab Briti firma BACTEC.

«Tööde edenemine vastab plaanitud ajagraafikule. Õhkimine on õnnestunud hästi, mingeid probleeme pole ette tulnud,» rääkis Sass.

Mööda Läänemere põhja kulgevat gaasitorustikku on ehitatud valmis umbes 100 kilomeetri pikkune lõik Rootsi territoriaalvetes.

Nord Streami gaastorustik koosneb projekti järgi kahest paralleelsest torujuhtmest. Neist esimene plaanitakse anda ekspluatatsiooni 2011. aasta lõpuks ja teine 2012. aasta lõpuks.

Soome lahe ja Läänemere põhjas lebavad lõhkekehad pärinevad nii Esimesest kui Teisest maailmasõjast. Lisaks miinidele õhitakse torpeedosid ja lennukipomme.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles