Foxconni raputas pärast firmarajaja visiiti kümnes enesetapp

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foxconni töölised Hiinas Guangdongi provintsis Shenzhenis asuva tehase juures.
Foxconni töölised Hiinas Guangdongi provintsis Shenzhenis asuva tehase juures. Foto: SCANPIX

Elektroonikatööstuse allhanketöid tegeva Foxconni Shenzhenis asuvas tehases leidis vahetult pärast firmarajaja külaskäiku ja töölistelt vabanduse palumist aset järjekordne enesetapp.

Eilne värskeim suitsiidijuhtum on sel aastal järjekorras kümnes, vahendas Xinhua. Lisaks on selle aasta statistika veel kaks enesetapukatset.

Foxconni tegevjuht ja rajaja Terry Gou käis enesetappude laine all kannatavas tehases ja lubas teha muudatusi töötingimustesse ning reguleerida palku.

«Ma olen toimuva pärast väga mures. Ma ei saa enam öösiti magada,» rääkis Gou.

Mõni tund pärast Gou visiiti hüppas üks tööline alla tehase ühiselamu seitsmendalt korruselt.
Foxconn on enesetappude vältimiseks pannud tehase ja ühiselamute ümber turvavõrke, mis võtavad enda alla 1,5 miljonit ruutmeetrit.

Foxconn on kutsunud ettevõttesse töölistele konsultatsioone andma 70 psühhiaatrit. Me oleme ka oma töötajaid õpetanud välja andma abi probleemidesse sattunud kolleegidele, rääkis Gou.

Foxconn kuulub Taiwani suurfirma Hon Hai Precision Industry koosseisu. Firma valmistab mängukonsoole ja mobiiltelefonide tarvikuid teiste hulgas Apple’ile, Hewlett-Packardile, Sonyle ja Nokiale.

Foxconni tehastes Hiinas töötab 800 000 inimest, neist 420 000 asuvad kõnealuses Shenzheni tehases. Inimesed töötavad vahetustega ja elavad tohutult suures tehasekompleksis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles