Briti politsei pidas kinni arvatava Bradfordi sarimõrtsuka

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei otsib taga kolme prostituudi (vasakult) Susan Rushworthi, Suzanne Blamiresi ja Shelley Armitage'i mõrvarit.
Politsei otsib taga kolme prostituudi (vasakult) Susan Rushworthi, Suzanne Blamiresi ja Shelley Armitage'i mõrvarit. Foto: SCANPIX

Suurbritannia politsei küsitleb Bradfordi arvatavast seeriamõrvarit, kelle hingel võib olla kolme kuni kuue prostituudi elu.

Mõrtsuka viimane tõenäoline ohver tõmmati välja teisipäeval Lääne-Yorkshire’is Shipleys Aire’i jõest. Tegemist oli 36-aastase Suzanne Blamiresiga, kes jäi kadunuks eelmisel reedel, vahendas The Telegraph. Ajalehe andmetel oli naise pea eraldi kotis.

Politsei püüab selgitada välja Bradfordi ülikoolis kriminaalõigust õppinud 40-aastase Stephen Griffithsi võimalikku seotust Blamiresi, Susan Rushworthi (43) ja Shelley Armitage’i (31) mõrvadega.

Rushworth jäi kadunuks eelmise aasta 22. juunil ja Armitage 26. aprillil 2010.

Politsei pidas mehe kinni esmaspäeval ja ta jääb vahi alla. Griffiths elab Bradfordi punaste laternate rajoonis.

Lääne-Yorkshire’i politsei kammis eile läbi kadunuks jäänud inimeste kartoteeki. Nad uurivad veel kolme lahendamata mõrva, mis võivad seotud kõnealuse kahtlustatavaga.

Väljaande teatel peeti kahtlusalune kinni pärast kesklinna valvekaamerast saadud videolintide läbivaatamist.

Briti politsei uuringud tuletavad meelde sarimõrtsuka Peter Sutcliffe’i ehk Yorkshire’i Rappijat, kes tappis 13 naist ja püüdis veel mõrvata seitset 1970ndatel ja 1980ndatel. Tema ohvritest enamik olid prostituudid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles