Venemaad ärritanud USA suursaadik lahkub plaanitust varem ametist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA suursaadik Venemaal Michael McFaul.
USA suursaadik Venemaal Michael McFaul. Foto: SCANPIX

USA sõnakas suursaadik Venemaal teatas täna, et lahkub vaid pärast kaht riigis veedetud aastat ametist.

USA saatkonna pressiesindaja kinnitas, et diplomaat Michael McFaul lahkub Venemaalt plaanitust varem, kuid keeldus täpsemaid kommentaare jagamast, kirjutab uudisteagentuur AFP.

«Varsti pärast olümpiat kavatsen Californiasse oma perekonna juurde naasta,» kirjutas McFaul oma blogis. «Pärast enam kui viit president Obama administratsiooni heaks töötatud aastat on tulnud aeg koju tagasi minna,» lisas ta.

Endine Stanfordi ülikooli professor McFaul vannutati suursaadikuametisse 10. jaanuaril 2012. aastal.

Ametiaja jooksul jõudis ta kriitiliste kommentaaride ja Vene opositsiooniliikmetega peetud kohtumiste tõttu endale korduvalt võimude pahameele tõmmata. Teda kritiseerisid nii poliitikud kui riigimeedia, analüütikud tõlgendasid rünnakuid aga Kremli selge sõnumina Washingtonile, et too peaks oma teravat tooni vaka all hoidma.

«Mul on väga kahju teatada, et sel kuul lahkun ametist,» kirjutas McFaul Twitteris. «Ma jään Venemaad ja siinseid inimesi taga igatsema,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles